Moje úchylka na karboše a burgry všeho druhu se opět vydrala na povrch...
- 1h
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
4 lžičky |
4 lžičky |
50 ml |
50 ml |
175 g |
175 g |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Lněné semínko utopíme ve vodě a počkáme až nabobtná. Zbytek ingrediencí smatláme dohromady a poté zafixujeme hlenem z lněného semínka. Uválíme 8 koulí a ty rozplacatíme.
-
Osmažíme a pokládáme na ssavý povrch pro odstranění přílišné mastnoty. Prohlédneme důkladně kuchyň a okolí a dozdobíme tím, co najdeme. Dobrou chuť :).
Makronutrienty
37%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 185 kJ | 1 320 kJ |
Kalorická hodnota | 522 kcal | 315 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29 g
0,898 g |
17,5 g
0,542 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,9 SVJ | 1,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44,3 g
6,39 g |
26,8 g
3,86 g |
Bílkoviny | 4,94 g | 2,98 g |
Sůl | 2,54 g | 1,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů