
Luxusní oběd od Iris Stranska Roger Ruiz, děkujeme :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
hovězí pupek, flank steak
|
400 g |
olivový olej
|
1 lžička |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
rozmarýn
|
2 snítky |
oregano, dobromysl čerstvá
|
2 snítky |
česnek stroužky
|
2 kusy |
Salát | |
směs listových salátů
|
2 hrsti |
cibule červená
|
1 kus |
rajčata cherry
|
6 kusů |
olivový olej
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
oregano, dobromysl čerstvá
|
1 snítka |
sýr s modrou plísní, rostlinný sýr
|
50 g |
ořechy vlašské
|
4 kusy |
Postup přípravy
-
Maso musi mit pokojovou teplotu. Dame si rozpalit panev. Maso z kazde strany pomazeme olivovym olejem a dame na suchou rozpalenou panev. Opekame z kazde strany 4 minuty. Pridame maslo, sul, pepr, cesnek, rozmaryn a oregano. Restujeme cca jeste 1 minutu z obou stran. Vypneme plotnu a nechame 5 minut maso odpocinout.
-
Vše spolecne promichame a nechame odlezet chvilku v lednici.
Pri servirovani ozdobime roqueforem a vlasaky.
Makronutrienty
10%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 648 kJ | 2 342 kJ |
Kalorická hodnota | 155 kcal | 560 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,59 g
0,531 g |
9,38 g
1,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,259 SVJ | 0,938 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,4 g
5,06 g |
41,3 g
18,3 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 40,7 g |
Sůl | 0,677 g | 2,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů