Houstičky se zakysanou smetanou - LC

Houstičky se zakysanou smetanou - LC

Toto lowcarb pečivo poslouží jako příloha, svačina na cestu či jako houska k naplnění ala hamburger.

Děkujeme Daniele Klímové za krásný recept :)

Postup přípravy

  1. 1 nastrouhaná mozzarella a 30g zakys. smetany dáme rozpustit do mikrovlnky. Pak smícháme s 70g mandlové a 30g zlaté lněné mouky, 3 lžičky prdopeče s vinným kamenem, 1 lžička guar (xantan) gumy, sůl, kmín. Promíchat, přidat 1vejce a vytvořit těsto. Od oka jsem ještě přidala bílý seznam.

  2. Naolejovanýma rukama tvořit bulky a péct na 160 st. cca 40-50 minut nebo do zezlátnutí podle typu trouby.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte