Není nad domácí granolu, do které si můžete dát přesně to, co máte rádi. Navíc si můžete vždy dopředu udělat větší množství, a pak už ji snídat třeba každý den. Já jsem do ní tentokrát zkombinovala všechny možné ořechy, co jsme doma měli a sušené datle a fíky, díky kterým jsem granolu pak už doslazovala jen minimálně.
- 4h:15m
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
3 hrnky |
3 hrnky |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
5 lžic |
5 lžic |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
V míse si promíchejte vločky, kokos a ořechy (část ořechů jsem nasekala, část jsem nechala vcelku).
-
Rozehřejte si kokosový olej, vlijte k sypké směsi a přidejte agávový sirup. Pořádně zamíchejte, celá směs by se měla pěkně obalit a nebýt suchá.
-
Granolu rozložte na pekáč vyložený pečicím papírem a zapékejte asi 20 minut na 150°. Směs během pečení obracejte, aby se nepřipekla. Do upečené granoly zamíchejte na kousky nakrájené datle a fíky.
-
Vychladlou granolu plňte do pevně uzavíratelných sklenic.
Makronutrienty
54%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 960 kJ | 2 142 kJ |
Kalorická hodnota | 468 kcal | 512 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
46,3 g
13,1 g |
50,6 g
14,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,63 SVJ | 5,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,6 g
6,7 g |
32,3 g
7,32 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 11,4 g |
Sůl | 0,028 g | 0,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů