Máme hodně čerstvých kedluben a nestíháme sníst, tak jsem zkusila toto a je to výborné, navíc nízkosacharidové :)-
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
kedlubna
|
2 kusy |
mrkev
|
1 kus |
ředkvičky
|
10 kusů |
Ještě | |
vajíčka
|
2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
100 ml |
kořenicí směs na hranolky a pečené brambory
|
1 lžíce |
olej řepkový
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Oloupeme kedlubny a mrkev, nakrájíme na plátky. Ředkvičky na čtvrtinky.
Uzené maso na kostičky.
-
Vymažeme zapékací misku či remosku, poklademe plátky kedluben, uzené maso, ředkvičky a mrkev. posypeme kořením jaké máme rádi.
Zalijeme rozšlehanými vajíčky s mlékem a zapečeme asi 15 minut/220°C.
-
Je to jednoduché, lehké a výborné jídlo :)
Makronutrienty
36%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 382 kJ | 1 080 kJ |
Kalorická hodnota | 91,4 kcal | 258 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,75 g
2,42 g |
16,2 g
6,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,575 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,91 g
15 g |
16,7 g
42,5 g |
Bílkoviny | 4,48 g | 12,7 g |
Sůl | 0,535 g | 1,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů