Expres proto, že jsem využila parna a výrobní proces celého chleba jsem stáhla na 8 hodin sakum pinkle.
- 4h:15m
- 14 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Předtěsto | |
---|---|
60 g |
60 g |
300 g |
300 g |
300 ml |
300 ml |
Těsto | |
170 g |
170 g |
130 g |
130 g |
300 g |
300 g |
340 ml |
340 ml |
4 lžičky |
4 lžičky |
10 g |
10 g |
50 g |
50 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kvásek (4PL) + 300g pšeničná chlebová + 300g vlažná voda. Necháme 3 hodiny kynout
-
K předtěstu přidáme suroviny na těsto, vypracujeme a necháme kynout 3 hodiny
-
Následuje zpracování, lupnutí do ošatky, kynutí 2 hodiny v ošatce. Pečení 230st s vodou 10 minut + 200st 28 minut.
Hotovo.
Makronutrienty
85%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 836 kJ | 1 007 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 241 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
42,1 g
1,45 g |
50,7 g
1,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,21 SVJ | 5,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,38 g
0,191 g |
1,66 g
0,23 g |
Bílkoviny | 6,13 g | 7,39 g |
Sůl | 1,57 g | 1,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů