Dýňový tataráček - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Dýňový tataráček - bez lepku, mléka i vajec

Určitě vyzkoušejte... protože dýňová mouka je sice zelená, ale móóóc zdravá a v téhle kombinaci neodolatelná!

A když né zelenou dýni, tak aspoň dýňový vegan tatarák třeba bna teffovém chlebíku.

https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove/

Postup přípravy

  1. Dužninu i s kůrou nakrájíme na výseče, mrkev na kousky cca 3 cm v malém pekáčku promícháme s olejem a tymiánem. Zeleninu pečeme ve vyhřáté troubě do měkka, cca 15 minut při 200°C. Přesypeme do skleněné misky a necháme vychladnout.

  2. Přidáme kousek vařeného bramboru a všechnu zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme kečup, worcester, nasekanou cibuli, dochutíme kmínem, paprikou, solí, pepřem a chilli papričkou či špetkou ostré chilli pasty. Promícháme vidličkou a necháme cca 1 hodinu odležet. Podáváme na topinkách třeba z tmavého chleba s teffem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte