Dýňové tymiánové sušenky nejen pro masožravce - bez lepku a mléka

Radka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Dýňové tymiánové sušenky nejen pro masožravce - bez lepku a mléka

Určitě dýňové sušenky vyzkoušejte... protože dýňová mouka je sice zelená, ale móóóc zdravá a v téhle kombinaci neodolatelná!

Slané voňavé sušenky, se kterými budete mít úspěch na každé párty. Recept je na jeden plech sušenek..... na párty nebo k večernímu vínu pro dva, upečte rovnou dvojitou dávku. Zkusila jsem je se šunkou od kosti a Schwarzwaldskou.... obě varianty jsou skvělé..

https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove/

Postup přípravy

  1. Mouky smícháme v misce se solí, tymiánem a nasekanou (namletou) šunkou. Přistrouháme tuk a přidáme vajíčko. Rukama promícháme a uhněteme těsto. Vložíme do igelitového sáčku a necháme aspoň dvě hodiny odpočinout.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku cca 0,5 cm. Rádélkem vykrájíme trojúheníčky a přeneseme je na plech. Potřeme žloutkem, posypeme zbytkem šunky a pečeme cca 12 minut. Nejlepší ke sklence dobrého vína......

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte