Čekám návštěvu a nevím co dobrého uvařit, obzvlášť když teď jedu výzvu Zdravě do plavek.
Z toho důvodu jsem udělala dýňové gnocchi s houbovou omáčkou, které jsem vymazlila k dokonalosti. Je to jeden z těch pracnějších receptů, ale za to je výborný.
Určitě doporučuji vyzkoušet a ozbrojit tak návštěvu zdravou dobrotou!
- 1h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Gnocchi | |
---|---|
dýňové pyré
|
800 g |
mouka cizrnová
|
300 g |
mouka pohanková
|
300 g |
bazalka čerstvá
|
1 hrst |
sůl
|
2 lžičky |
Omáčka | |
olivový olej
|
4 lžíce |
cibule
|
1 kus |
petržel kořenová
|
3 kusy |
žampiony čerstvé
|
500 g |
sůl
|
1 lžička |
saturejka sušená
|
10 g |
kořenicí směs provensálské bylinky
|
0,5 lžičky |
voda
|
750 ml |
Příloha | |
cuketa
|
1 kus |
žampion
|
4 kusy |
olivový olej
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Celý postup krok po kroku ve videonávodu:
Makronutrienty
70%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 376 kJ | 2 120 kJ |
Kalorická hodnota | 90 kcal | 507 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,7 g
0,768 g |
82,7 g
4,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,47 SVJ | 8,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,31 g
0,476 g |
13 g
2,68 g |
Bílkoviny | 3,93 g | 22,1 g |
Sůl | 5,19 g | 29,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů