Dýňová kaše s mrkví a muškátovým oříškem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Dýňová kaše s mrkví a muškátovým oříškem

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojíme na poloviny a vnitřek vydlabeme. Nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Vaříme do měkka v parním hrnci nebo na sporáku v sítku, přikryté poklicí. Po uvaření přidáme podle chuti sůl, pepř a muškátový oříšek.

  3. Mléko ohřejeme a po troškách přidáváme během mixování do kaše tak, abychom dosáhli požadované hustoty.

  4. Tip

    Dýni nikdy nevařte ve vodě. Nasákne moc vody a kaše je řídká a bez chuti. S muškátovým oříškem opatrně, je dost aromatický, stačí nastrouhat malý kousíček.

    Dýňovou kaši servírujeme jako přílohu k masu, ale je dobrá i v kombinaci s dušenou zeleninou nebo s naklíčenými mungo fazolemi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte