Receptů na domácí Lučinu je hodně, tento s výpočtem ceny za 100g vychází na 9 korun :). Může se lišit dle vámi použitých surovin a aktuální ceny jogurtu a smetany...
- 10h
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
bílý jogurt řeckého typu
|
800 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
Postup přípravy
-
Je to jednoduché: smícháme řecký jogurt (nedala jsem celé kilo, asi 200g jsem si nechala na snídani) a šlehačku.
-
Do mísy si zavěsíme cedník, na něj plátýnko, do toho vlijeme hmotu.
Necháme v lednici do druhého dne vykapat. Toť vše.
-
Druhý den se olizujeme, tato Lučina je jemná a lahodná.
Suroviny: jogurt.....40,-/ 0,8 kg
šlehačka..20,-/250ml
------------------------------------------
c e l k e m 60,-Kč za cca 700 g čisté Lučiny,
tj. 9,- Kč/ 100g
Makronutrienty
17%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 618 kJ | 649 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 155 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,82 g
3,74 g |
4,01 g
3,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,382 SVJ | 0,401 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
6,59 g |
12,1 g
6,92 g |
Bílkoviny | 7,4 g | 7,78 g |
Sůl | 0,108 g | 0,113 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů