
Naprosto luxusní nízkosacharidový (lowcarb) oběd/večeře.
Variabilní dle chuti - od Malvíny Hudyové, děkujeme:)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
slunečnicová semínka
|
200 g |
máslo čerstvé
|
90 g |
sůl
|
1 špetka |
Náplň | |
cuketa
|
3 kusy |
mrkev
|
4 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
sýr polotvrdý kozí
nebo Lučina, Palouček
|
130 g |
vajíčka
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Semínka rozmixujeme nejemno, přidáme změklé máslo a sůl. Vypracujeme těsto a dáme na 10min do mrazáku. Těsto po té vmačkáme do formy,propícháme vydličkou a pečeme na 180°C 10min.
-
Ze zeleniny si připravýme plátky pomocí širší škrabky. Začínáme od středu,po té namotáváme okolo a okolo a okolo až ke kraji :).
Sýr si rozmixujem se smetanou a vejcem, osolíme já přidala i česnek, ale nemusí býtC
Pečem 30 - 40 min. na 180°C. Můžem podávat teplé i studené.
Makronutrienty
22%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 686 kJ | 2 431 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 581 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,68 g
1,62 g |
20,1 g
5,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,568 SVJ | 2,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14 g
6,07 g |
49,6 g
21,5 g |
Bílkoviny | 5,91 g | 20,9 g |
Sůl | 0,258 g | 0,914 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů