Čokoládové košíčky se šlehačkou

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Čokoládové košíčky se šlehačkou

Postup přípravy

  1. V horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.

  2. Z mrazáku si vyndáme silikonové nebo papírové formičky na košíčky, které jsme si nechali 5 minut mrazit.

  3. Mašlovačkou nanášíme rozpuštěnou čokoládu do košíčků a vrátíme je zpět na 1 minutu do mrazáku. Tento proces opakujeme tak 3x, aby vrstva čokolády v košíčkách byla dostatečně silná a dala se od papíru či silikonu odlepit bez zlomení.

  4. Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha, přisypeme sladidlo a potravinářské barvivo a ještě promixujeme, aby se vše důkladně obarvilo.

  5. Šlehačku přendáme do zdobícího sáčku a zdobíme jimi čokoládové košíčky.

  6. Zdobíme povrch nasekanou hořkou čokoládou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte