Podávala jsem s kuřecím (vepřovým) na houbách a rozmarýnu, s uzeným a zelím by byly taky skvělé:)).
Jsou lehčí a stravitelnější než běžné, celiaci určitě zkuste!
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlíky | |
---|---|
brambory konzumní pozdní
|
130 g |
cuketa
|
130 g |
strouhanka kukuřičná
|
100 g |
vejce slepičí velké, l
|
1 kus |
škrob jemný bramborový
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory a cuketu (obojí očištěné) najemno nastrouháme, necháme odležet.
-
Slijeme vodu, přidáme vejce, strouhanku, solamyl, sůl a lžící tvarujeme větší knedlíky.
-
Zavaříme do osolené vroucí vody, vaříme asi 11 minut.
-
Dáme do mísy se sádlem, promícháme.
Makronutrienty
79%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 590 kJ | 1 267 kJ |
Kalorická hodnota | 141 kcal | 303 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,7 g
0,319 g |
57,3 g
0,686 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,67 SVJ | 5,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,02 g
0,635 g |
4,34 g
1,36 g |
Bílkoviny | 5,2 g | 11,2 g |
Sůl | 0,295 g | 0,634 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů