Vynikající. Možno použít i jako podklad pro pizzu.
- 40m
- 1 kus
- jednoduché
Potřebné suroviny
Suché suroviny | |
---|---|
mouka lněná
|
30 g |
kokos sušený, strouhaný
|
30 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
kmín mletý
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Mokré suroviny | |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka
|
50 g |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
citrónová šťáva
|
2 lžíce |
Na ozdobu | |
olivy černé
|
1 hrst |
česnek stroužky
|
3 stroužky |
Postup přípravy
-
Předehřejeme troubu na 185°C. Smícháme suché suroviny. Ve smetaně rozšleháme 2 vejce. Smícháme směs suchých surovin se smetanou a vajíčky. Přidáme 2 lžíce citronové šťávy. Těsto vylijeme na plech na pečící papír, který potřeme trochou olivového oleje. Lžící těsto uhladíme do požadovaného tvaru. Snažte se, aby okraje nebyly příliš tenké, jinak se budou pálit. Posypeme nasekanýma olivama a bylinkama. Dáme péct na cca 25 minut. V případě potřeby plech během pečení obraťte. V průběhu si prolisujeme čenek a smícháme ho s olivovým olejem. Chléb ihned po vytažení z trouby hojně potřeme připravenou směsí česneku a oliváče.
Korpus můžete směle využít pro přípravu pizzy. Pečte 20 minut, přidejte všechno, co má být na pizze a nechte na dalších 5 minut jen zapéct.
Makronutrienty
28%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 884 kJ | 2 670 kJ |
Kalorická hodnota | 211 kcal | 638 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,62 g
2,61 g |
29,1 g
7,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,962 SVJ | 2,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,9 g
9,35 g |
45,1 g
28,3 g |
Bílkoviny | 9,36 g | 28,3 g |
Sůl | 1,47 g | 4,44 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů