Česnekový chléb

Česnekový chléb

Vynikající. Možno použít i jako podklad pro pizzu.

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 185°C. Smícháme suché suroviny. Ve smetaně rozšleháme 2 vejce. Smícháme směs suchých surovin se smetanou a vajíčky. Přidáme 2 lžíce citronové šťávy. Těsto vylijeme na plech na pečící papír, který potřeme trochou olivového oleje. Lžící těsto uhladíme do požadovaného tvaru. Snažte se, aby okraje nebyly příliš tenké, jinak se budou pálit. Posypeme nasekanýma olivama a bylinkama. Dáme péct na cca 25 minut. V případě potřeby plech během pečení obraťte. V průběhu si prolisujeme čenek a smícháme ho s olivovým olejem. Chléb ihned po vytažení z trouby hojně potřeme připravenou směsí česneku a oliváče.

    Korpus můžete směle využít pro přípravu pizzy. Pečte 20 minut, přidejte všechno, co má být na pizze a nechte na dalších 5 minut jen zapéct.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte