- 2h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná
|
3 hrnky |
voda
|
1 hrnek |
olej řepkový
|
3 lžíce |
cukr moučka
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
droždí kostka
|
10 g |
Na potření | |
vajíčka
|
1 kus |
olej řepkový
|
2 lžíce |
česnek stroužky
|
3 kusy |
sůl bylinková
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Trošku vody z hrnku odlejem na přípravu kvásku,přidáme droždí a cukr,necháme vzejít..
-
V míse vše pak smícháme v těsto,necháme cca hoďku vykynout,pak děláme kuličky,na plechu ještě půl hodinky necháme vykynout,troubu předehřejem na 180stupňů,uděláme nožem křížky na vrchu a potřem vajíčkem.
-
Upečem do zlatova,zhruba půl hodinky a teplé potřem:trocha oleje s prolisovaným česnekem a bylinkovou solí.
Makronutrienty
66%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 232 kJ | 637 kJ |
Kalorická hodnota | 295 kcal | 152 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
39,1 g
0,396 g |
20,2 g
0,204 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,91 SVJ | 2,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
0,827 g |
6,72 g
0,427 g |
Bílkoviny | 7,03 g | 3,63 g |
Sůl | 1,58 g | 0,817 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů