- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
celer
|
1 kus |
bílý jogurt řeckého typu nízkotučný
|
100 g |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
med včelí
|
2 lžíce |
kiwi
|
2 kusy |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Celer očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, zakapeme citronem a promícháme, aby celer nezhnědl.
-
Kiwi oloupeme. Jedno nakrájíme na drobno a jedno na plátky. Přidáme jogurt, hořčici, med a na drobno nakrájené kiwi. Promícháme a necháme v ledničce vychladit.
-
Servírujeme ozdobené druhým na plátky nakrájeným kiwi.
Makronutrienty
81%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 244 kJ | 1 187 kJ |
Kalorická hodnota | 58,3 kcal | 284 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
1,94 g |
58,6 g
9,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 5,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,467 g
0,07 g |
2,28 g
0,34 g |
Bílkoviny | 2,36 g | 11,5 g |
Sůl | 0,22 g | 1,07 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů