Cesto miesené v pekárničke...
- 2h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
voda
|
110 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
150 ml |
vajíčka
|
3 kusy |
cukr vanilkový
|
1 kus |
cukr krystal
|
100 g |
sůl
|
7 g |
hladká mouka pšeničná
|
750 g |
droždí kostka
|
15 g |
máslo
|
50 g |
Náplň | |
tvaroh hrudkovitý
|
750 g |
cukr moučka
|
6 lžic |
vaječný žloutek
|
3 kusy |
citronová kůra sušená mletá
|
1 lžička |
škrob jemný bramborový
|
2 lžíce |
povidla švestková
|
300 g |
Postup přípravy
-
Piecť na 170° cca20-25 min.
Makronutrienty
tuky
13%
sacharidy
70%
70%
bílkoviny
16%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 034 kJ | 657 kJ |
Kalorická hodnota | 247 kcal | 157 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
37,3 g
11,2 g |
23,7 g
7,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,73 SVJ | 2,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,12 g
3,17 g |
4,52 g
2,02 g |
Bílkoviny | 8,59 g | 5,46 g |
Sůl | 0,34 g | 0,216 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů