Generálka na vánoce :).
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
brambory vařené ve slupce
|
4 kusy |
mrkev
|
1 kus |
petržel kořenová
|
1 kus |
celer
|
0,5 kusu |
vajíčka
|
2 kusy |
cibule
|
1 kus |
nakládané kyselé okurky
|
4 kusy |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
bílý jogurt
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev, celer a petržel očistíme a uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Vše necháme vychladnout.
-
Vychladlou zeleninu, oloupané brambory, vejce, cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky.
-
Přidáme jogurt a hořčici, osolíme, opepříme s dobře promícháme.
Makronutrienty
77%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 264 kJ | 928 kJ |
Kalorická hodnota | 63 kcal | 222 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,5 g
2,29 g |
40,3 g
8,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,15 SVJ | 4,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,07 g
0,305 g |
3,77 g
1,07 g |
Bílkoviny | 2,29 g | 8,07 g |
Sůl | 0,708 g | 2,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů