Bramborový guláš z brambor a leča ozdobený čerstvým pórkem.
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Paprikáš | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
2 kusy |
2 kusy |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,3 lžíce |
0,3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti papriku, osmahneme, vložíme plátky brambor a bobkový list, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka (pozor: ke konci nepřidávat vody příliš, jelikož omáčka by měla být ve finále hustá). Pak přidáme překapané lečo, zalijeme rostlinnou smetanou rozmíchanou s moukou a dohotovíme. Jednotlivé porce posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem (či nudličkami) a podáváme s chlebem.
Makronutrienty
72%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 361 kJ | 1 594 kJ |
Kalorická hodnota | 86,2 kcal | 381 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,3 g
2,18 g |
67,5 g
9,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,53 SVJ | 6,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,19 g
6,74 g |
18,5 g
29,8 g |
Bílkoviny | 1,86 g | 8,25 g |
Sůl | 0,464 g | 2,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů