Bramborové šišky s perníkem a jahodovou pěnou

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Bramborové šišky s perníkem a jahodovou pěnou

Toto jídlo mám spojeno se svým dětstvím. Válet "šulánky" se nám všem vždycky líbilo a jíst je bylo ještě lepší. A pěnu nám dělávala moje maminka jen tak po obědě na mlsandu. A tak jsem dnes obě jídla spojila a užívala si.

Postup přípravy

  1. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemno. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a škrob a vypracujeme vláčné pevné těsto. To vyválíme do delšího válečku, nakrájíme na kolečka a z každého kolečka vytvarujeme malý váleček.

    Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemno. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a škrob a vypracujeme vláčné pevné těsto. To vyválíme do delšího válečku, nakrájíme na kolečka a z každého kolečka vytvarujeme malý váleček.
  2. Do kastrolu dáme vařit vodu s trochou soli. Jakmile vře, válečky do ní nahážeme a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.

  3. Mezitím si vyšleháme bílek se špetkou soli v tuhý sníh. V misce rozmačkáme jahody, osladíme medem a tuto hmotu zašleháme do sněhu.

  4. Uvařené šišky vatáhneme z vody, nandáme na talíř, posypeme perníkem a cukrem a polejeme máslem. Z pěny vytvarujeme nočky nebo ji jen tak lžičkou přidáme k šiškám a ozdobíme lístky máty a jahodou. Dobrou chuť.

    Uvařené šišky vatáhneme z vody, nandáme na talíř, posypeme perníkem a cukrem a polejeme máslem. Z pěny vytvarujeme nočky nebo ji jen tak lžičkou přidáme k šiškám a ozdobíme lístky máty a jahodou. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte