Borůvkové řezy

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Borůvkové řezy

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme.

  2. Vychladlé potřeme marmeládou, na ni nalijeme borůvkovou náplň a dáme do lednice ztuhnout asi na hodinu.

  3. Pak ušleháme podle návodu šlehačku a potřeme jí borůvkovou náplň .

    Opět dáme do lednice. Já jsem je tam nechala do rána, ale nemusí být.

  4. Příprava náplně:

    Trochu rozmačkáme borůvky, aby pustily barvivo, ale nebyly na kaši. Jogurt, tvaroh i zakysanou smetanu smícháme, přidáme borůvky a cukr podle chuti. Oba ztužovače (za studena od Dr. Oetkera) prošleháme pouze se 100 ml vody (jogurt je dost řídký, proto jsem ubrala vodu proti předpisu na sáčku). Ztužovač přimícháme k náplni a náplň hned natřeme na piškot.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte