
Sekaná je variabilní jídlo, které si upečeme dle stavu lednice a chuti.
Je dobrá teplá jako lowcarb oběd, studená na cesty.
- 40m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
vepřové maso mleté
|
500 g |
sýr s modrou plísní, niva
|
100 g |
ořechy vlašské mleté
|
1 lžíce |
mrkev
|
1 kus |
hlávkové bílé zelí
|
1 kus |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
česnek stroužky
|
2 kusy |
sůl
|
1 lžička |
kmín drcený
|
1 lžička |
vajíčka
|
1 kus |
smetana na vaření
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso smíchám se smetanou.
Mezitím si nastrouhám mrkev nahrubo, nivu (či jiný sýr) najemno, zelí nakrájíme na malé nudličky.
-
Nastrouhám si mrkev, nivu (či jiný sýr), zelí nakrájíme nadrobno, plocholistou petrželku nasekáme.
-
Vše společně propracujeme a necháme chvíli propojit chutě. Můžete si přidat koření dle sebe, já nechala vyniknout nivu.
-
Vytvarovala jsem mokrou rukou 2 šišky a pekla 30 minut/ 180 stupňů v horkovzdušné fritéze.
Makronutrienty
28%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 405 kJ | 2 265 kJ |
Kalorická hodnota | 96,8 kcal | 541 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,7 g
0,438 g |
26,3 g
2,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,47 SVJ | 2,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,92 g
2,96 g |
38,7 g
16,6 g |
Bílkoviny | 5,24 g | 29,3 g |
Sůl | 0,389 g | 2,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů