Tato bábovka není suchá, příjemná je i příprava-vše vyšleháme najednou.
Prostě jednoduchá, výborná ...
- 1h
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
polohrubá mouka pšeničná
|
2 hrnky |
hladká mouka pšeničná celozrnná
|
1 hrnek |
cukr třtinový
|
1 hrnek |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
1 hrnek |
tvaroh měkký polotučný
|
1 kus |
tuk ztužený na pečení - Hera
rozehřát
|
1 kus |
vajíčka
|
3 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
200 ml |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
citrón
kůra
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 špetka |
mák mletý
|
50 g |
cukr vanilkový
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny kromě máku a vanilcukru si vyšleháme.
asi čtvrtinu těsta si odlijeme zvlášť a vmícháme mák, vanilcukr a případně trochu mléka.
-
Do vymazané formy vlijeme trochu těsta, pak půlku makového, zase světlé, zbytek makového a zbytek světlého.
-
Pečeme asi 45 minut/200°C, zkusíme špejlí.
-
Hotovou necháme chvíli odpočinout, vyklopíme, pocukrujeme a těšíme se na pruhy :))
-
Místo máku můžeme dát kakao, ořechy, rozinky...co kdo rád.
Makronutrienty
65%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 265 kJ | 1 077 kJ |
Kalorická hodnota | 302 kcal | 257 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,3 g
15 g |
32,6 g
12,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,83 SVJ | 3,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
3,65 g |
11,8 g
3,1 g |
Bílkoviny | 6,99 g | 5,95 g |
Sůl | 0,503 g | 0,428 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů