Sváteční jablečný páj s datlemi

Mezi hrnci

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Sváteční jablečný páj s datlemi

V době adventu pak do náplně přidávám i koření do perníčků, které nejen samotný koláč, ale i celý byt provoní vůní skořice, hřebíčku, fenyklu a dalšího koření. Letos jsem se rozhodla přidat i kousky slazených datlí, které k tomuto období taktéž patří a skvěle se s pečenými jablky doplňují.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme do ní cukr, špetku soli, nastrouhanou citrónovou kůru a kousky změklého másla. Pozor máslo nesmí být rozpuštěné. Pomocí prstů zpracováváme tak, že se nám tvoří jako by drobenka. Na konec pak přidáme 3-4 lžíce studené vody a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.

  2. Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme do ní cukr, špetku soli, nastrouhanou citrónovou kůru a kousky změklého másla. Pozor máslo nesmí být rozpuštěné. Pomocí prstů zpracováváme tak, že se nám tvoří jako by drobenka. Na konec pak přidáme 3-4 lžíce studené vody a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.

  3. Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme do ní cukr, špetku soli, nastrouhanou citrónovou kůru a kousky změklého másla. Pozor máslo nesmí být rozpuštěné. Pomocí prstů zpracováváme tak, že se nám tvoří jako by drobenka. Na konec pak přidáme 3-4 lžíce studené vody a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.

  4. Celý páj pak potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 45 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte