Bramboračka jinak, ale skvělá a hotová razdva.
Luci, děkuji za uvaření a nafocení :)
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
brambory konzumní pozdní
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
máslo
|
1 lžíce |
vývar drůbeží domácí
|
500 ml |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
smetana na vaření
|
200 g |
Navrch | |
hřiby čerstvé
|
100 g |
máslo
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme brambory na kostičky a zalijeme vývarem.
Osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.
-
Rozmixujeme, přivedeme k varu a přilijeme smetanu. Odstavíme.
Na másle osmažíme plátky hříbků a dáme na každou porci polévky.
Hotovo, dobrou chuť !
Makronutrienty
66%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 274 kJ | 962 kJ |
Kalorická hodnota | 65,6 kcal | 230 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,94 g
1,18 g |
31,3 g
4,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,894 SVJ | 3,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,82 g
2,01 g |
9,88 g
7,04 g |
Bílkoviny | 1,79 g | 6,27 g |
Sůl | 0,814 g | 2,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů