Zmrzlina se slaným karamelem

Monovaření

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Zmrzlina se slaným karamelem

Věřte mi, že na týhle dobrotě nebudou zavislý jenom děti

Postup přípravy

  1. Začneme slaným karamelem. Do hrnce nasypeme třtinový cukr a za stálého míchání ho zahříváme na středním plameni. Nejdřív nám začne hrudkovatět, postupně se pak rozpustí a v ten moment k němu přidáme kousky másla. Cukr začne hodně pěnit a my vznikající karamel soustavně mícháme až do rozpuštění másla. Poté přidáme smetanu a opět mícháme.Ještě chvíli necháme směs probublat, odstavíme z plotny, přidáme lžičku mořské soli a karamel je hotov!

    Vrátíme zpátky na plotnu a po troškách přilijeme horké mléko.

  2. Část teplého karamelového mléka prošleháme se žloutky, špetkou soli a vlijeme ho zpět ke zbylé směsi v hrnci. Tu přivedeme k varu a metlou ji vymícháme do řidší pudingové konzistence. Pak hrnec odstavíme z plotny, přidáme javorový sirup, smetanu a nasekané ořechy.

  3. Zmrzlinu nelijeme do umělohmotné nádoby, uložíme do mrazáku a po dobu 4 hodin, (každých 60 minut), ji promícháme metličkou. Tím se zbavíme zmrzlých krystalů a zmrzka je hotová

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte