Máte rádi muffiny? Tyto slané lowcarb jsou zelné, plné vitamínů. Dobrý oběd, večeře, snídaně či svačinka.
- 45m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
hlávkové bílé zelí
|
700 g |
vajíčka
|
6 kusů |
bílý jogurt
|
150 g |
mouka lněná
|
2 lžíce |
mandlová mouka
|
2 lžíce |
olivový olej
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
sůl
|
2 špetky |
Postup přípravy
-
Zelí nastrouháme najemno (jako když děláme květákovou rýži), nasolíme a necháme odležet, aby zelí pustilo vodu. Prebytečnou vodu vymačkáme a přidáme všechny zbylé ingredience. Promícháme a plníme do formy na muffiny. Pečeme 30 minut na 190°.
Makronutrienty
29%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 371 kJ | 386 kJ |
Kalorická hodnota | 88,7 kcal | 92,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,48 g
1,29 g |
4,65 g
1,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,448 SVJ | 0,465 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,68 g
1,42 g |
5,9 g
1,48 g |
Bílkoviny | 5,54 g | 5,75 g |
Sůl | 0,418 g | 0,435 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů