Zdravé ale dobré žitné perníčky

Modemalist

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Zdravé ale dobré žitné perníčky

Výborné, chuťově dokonalé a měkounké perníčky. Jsou nejen dobré, ale i zdravé.

Postup přípravy

  1. Smíchejte mouku, sladidlo, vejce, máslo, sodu, perníkové koření a med. Vypracujte hladké těsto, dle potřeby přidejte trochu mouky, a nechte do druhého dne v chladu odpočinout.

  2. Druhý den vyválejte těsto asi 3 mm vysoké a vykrajujte vánoční tvary. Perníčky pak vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem, pomažte rozšlehaným vejcem a pečte cca 6-7 minut při 180 °C.

  3. Po vychladnutí můžete zdobit. Perníčky jsou ihned měkké, takže nemusíte čekat a můžete se do nich hned pustit. J

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte