Zdravý nízkosacharidový dezert, plný máku jistě potěší...
Děkujeme Ladě Michové :)
- 45m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
mozzarella
|
1 kus |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
mandlová mouka
|
2 lžíce |
Náplň | |
mák mletý
|
200 g |
mléko plnotučné
|
250 ml |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
skořice mletá
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
0,5 lžičky |
vajíčka
na potření
|
1 kus |
Postup přípravy
-
- nejprve si připravíme náplň. Mléko přivedeme k varu a zalijeme jím mák, přidáme erythritol, skořici a citrónovou šťávu a důkladně promícháme.
-
- Do vyšší nádoby rozklepneme vejce, natrháme mozzarellu, přidáme erythritol a mandlovou mouku a promixujeme tyčovým mixérem.
-
- Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem (papír můžeme lehce potřít olejem, aby nám pak šel pěkně sloupnout) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut na 180 stupňů.
-
- Předpečené těsto i s papírem přendáme na pracovní plochu a papír sloupneme. Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a stočíme. Pak jej dáme zpět na plech (opět na pečící papír) a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do trouby a pečeme dalších 20 minut.
Makronutrienty
26%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 100 kJ | 741 kJ |
Kalorická hodnota | 263 kcal | 177 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
1,08 g |
7,86 g
0,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 0,786 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,3 g
4,52 g |
13 g
3,05 g |
Bílkoviny | 13,2 g | 8,87 g |
Sůl | 0,259 g | 0,174 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů