Žampionová krémová polévka s vejcem - nízkosacharidová

Ali

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Žampionová krémová polévka s vejcem - nízkosacharidová

Polévka na zahřátí, když uz je ten podzim...LC (low carb), keto.

Je to zdravá, rychlá a opravdu velmi dobrá nízkosacharidová polévka, kterou si v době cuket rádi uvaříte znova...

Postup přípravy

  1. Pórek na kolečka, na ghi mírně orestovat, na kostky malou cuketu a asi 8, větších žampiónů na plátky. (1 žampión a trochu pórku jsem si nechala zvlášť na dozdobení)

  2. Po mírném zarestování, lžička kari koření, sůl himalájská a mahá koření (seženete ve zdravé výživě, je to směs kmínu, koriandru a hořč.semínka). Pak jsem přidala vodu a necháme vařit. Až jsou žampióny uvařené, polévku rozmixujeme a přidáme smetanu. Necháme provařit, polévka bude hezky jemná, krémová, polohustá.

  3. Popř.dochutíme podle své chuti solí, pepřem...Uvařila jsem vejce a šup s ním do polévky, kdo má rád, přidá zakysanou smetanu, já ji moc v polévce nemusím, ale kvůli fotce....co bych neudělala :). Žampión, co zbyl, jsem orestovala a spolu s porkem dozdobila polévku.

  4. Musím se pochválit, moc mi chutnala a doma se všichni olizovali

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte