Polévka na zahřátí, když uz je ten podzim...LC (low carb), keto.
Je to zdravá, rychlá a opravdu velmi dobrá nízkosacharidová polévka, kterou si v době cuket rádi uvaříte znova...
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
pórek
|
1 kus |
žampiony čerstvé
|
8 kusů |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 lžička |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
mahá koření
|
1 špetka |
cuketa
|
1 kus |
Na ozdobu | |
vajíčka
|
4 kusy |
zakysaná smetana
|
200 g |
Postup přípravy
-
Pórek na kolečka, na ghi mírně orestovat, na kostky malou cuketu a asi 8, větších žampiónů na plátky. (1 žampión a trochu pórku jsem si nechala zvlášť na dozdobení)
-
Po mírném zarestování, lžička kari koření, sůl himalájská a mahá koření (seženete ve zdravé výživě, je to směs kmínu, koriandru a hořč.semínka). Pak jsem přidala vodu a necháme vařit. Až jsou žampióny uvařené, polévku rozmixujeme a přidáme smetanu. Necháme provařit, polévka bude hezky jemná, krémová, polohustá.
-
Popř.dochutíme podle své chuti solí, pepřem...Uvařila jsem vejce a šup s ním do polévky, kdo má rád, přidá zakysanou smetanu, já ji moc v polévce nemusím, ale kvůli fotce....co bych neudělala :). Žampión, co zbyl, jsem orestovala a spolu s porkem dozdobila polévku.
-
Musím se pochválit, moc mi chutnala a doma se všichni olizovali
Makronutrienty
26%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 453 kJ | 1 529 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 366 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,54 g
0,825 g |
15,3 g
2,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,454 SVJ | 1,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,47 g
19,5 g |
28,6 g
65,9 g |
Bílkoviny | 4,65 g | 15,7 g |
Sůl | 3,73 g | 12,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů