Výborné chlupaté knedlíky (klouzaky) s kyslou kapustou a grilovaným údeným mäsom

MIMA

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Výborné chlupaté knedlíky (klouzaky) s kyslou kapustou a grilovaným údeným mäsom

Postup přípravy

  1. Uvarene a vychladnuté zemiaky si najemno nastrúhame,surove zemiaky si nastrúhame na jemno a poriadne ich vyžmýkame buď v rukách alebo v utierke od prebytočnej vody.Pridame ich do uvarených zemiakov, pridame celé vajíčko, veľkú lyžicu zemiakov.škrobu, sol, muškátový oriešok. Poriadne zamiešame a tvarujeme guľky, aby sa nám cesto nelepilo na ruky, naolejujeme si ich, varime na miernom ohni 20minut.

  2. Keď budú na povrchu opatrne ich vyberieme,nepreplachujeme!

  3. Kyslou kapustu si opražíme na troške oleja, kde pridáme slaninku,cibuľu a kúsky hlivy,pokorenime a dusíme 10minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte