Voneguteskní, vymazlená, hruškovo-jablečná žemlovka s vanilkovo-rumovým krémem a tofu

Deník pološílené veganky

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Voneguteskní, vymazlená, hruškovo-jablečná žemlovka s vanilkovo-rumovým krémem a tofu

V den, kdy jí upečete, se bude smát i ušima.. Ovšem další den ráno k snídani zjistíte, že je ještě mnohem lepší!!! Tedy v titulku mělo být ještě zázračná :-D

Navíc hotová je raz dva, aneb džív, než byste řekli semlbáááába...

Postup přípravy

  1. Vymažeme si pekáček olejem. Já mám skleněný pekáč a ten se mi hodí, pač na vrstvu se mi vejdou akorát 4 obří světlé toustové chleby. Ale na velikosti nezáleží.

    Toustové chleby ( jediná vyjímka ze sortimentu Penam, co kupuji), je Velký tousták světlý.

  2. Krém. Ideální je použít silken tofu, ale ne každý se k němu dostane a tak použijeme normální. Natur. Počítejte tak 3-4 cihličky. Rozdrobit do mixeru. Přidat do 1/3 rostlinné mléko, 2PL oleje řepkový, za studena lisovaný, moučkový cukr, citronová kůra, citronová štáva ( kůra z celého citronu, šťáva zatím z půlky), vanilkový extrakt 1čl, cákanec rumu.

  3. Zapneme mixer. Chceme středně tekutý krém, hladký a jemný. Tedy pokud máte stále hrudky, přidáváme cákanec mléka a vždy i trochu oleje. MLéko a olej zajistí, že vymícháte úplně hladkou hmotu ( dyť tak děláme i majonezu, tak víme, že)..

  4. Čili krém máme hladký a příjde první ochutnávačka. Cukr a citron a kůra z něj udělají výborný krém, svěží a sladký, popře se tím případná pachuť soji a rum to udělá delikátní. Zkrátka dolaďujeme tyto složky tak dlouho, dokud Vás to nebude nutit nalít si do skleničky a vypít. Jo konzistence hustšího smoothie to má mít.

  5. A pojedeme vrstvy :

    - vymazanej pekáček

    - toustový chleba na celé dno vyskládat

    - pokropit rostlinným mlékem

    - ideálně zakapat olejem řepkovým, za studena lisovaným Tesco finest ( má máslovou chuť)

    - posypat skořicí

    - krém vylít a zalít a rozetřít pěkně

    - jablka nebo hrušky zralé. Já dělala půl napůl, ale řeknu vám, ta hrušková část je mnohem mnohem lepší!! Tedy kdo bude vyrábět, použijte opravdu hodně zralé hrušky a dotknete se nebe v první vidličce. S jablkama olízneme mléčnou dráhu a v případě mixu se usadíme na Plutu :-D

  6. Mám pro tuhle planetu slabost. Jo a nestrouhejte, pěkně nakrájejte na tenké plátky a těma to pokládejte.

    - lehce rukou pocukrovat třtinovým cukrem, jenom prostě mezi prstama trochu cukru

    - chleba

    - mléko

    - olej

    - skořice

    - krém

    - ovoce

    a takto až na poslední vsrtvu.

    Já jak vidno končila krém a ovoce.

    Dáme do rozpálené trouby na 200st. Pekla jsem asi 20 minut? Asi tak nějak.

  7. Porcovat ideálně po lehkém vychladnutí.

    Jak to vypadalo v pekáčku ukáži ve fotce v komentu.

    Nebe, nebe existuje

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte