Tento low carb a keto oběd je rychlý a moc dobrý, téměř vše domácí :).
Péct dýni v troubě bych nestihla, byla chuť a hlad...:))
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
dýně Hokkaido
|
0,25 kusu |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
česnek stroužky
|
2 kusy |
Ještě | |
vajíčka
|
2 kusy |
sýr s modrou plísní, niva
|
30 g |
Špenát | |
špenát, čerstvé listy
|
70 g |
cibule
|
0,5 kusu |
česnek stroužky
|
2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dýni si omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme a oddělíme čtvrtinu. Tu si škrabkou naškrabeme na nudle (můžete i nastrouhat, nacudlovat...).
Na ghí si krátce osmahneme nasekaný česnek, přidáme hokkaido a orestujeme pár minut.
-
Shrneme do stran, doprostřed vyklepneme 2 vajíčka a ještě společně podusíme. Nakonec posypeme rozdrobenou nivou.
-
Mezitím si uděláme špenát: na ghí osmahneme cibuli a šesnek, přidáme špenát, osolíme a opepříme a společně chvilinku podusíme.
-
Servírujeme společně, přizdobíme čerstvými rajčaty a vychutnáme si podzimní vitamíny :))
Makronutrienty
32%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 392 kJ | 1 966 kJ |
Kalorická hodnota | 93,8 kcal | 470 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,33 g
1,76 g |
26,7 g
8,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,533 SVJ | 2,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,15 g
3,17 g |
30,8 g
15,9 g |
Bílkoviny | 5,19 g | 26 g |
Sůl | 0,728 g | 3,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů