Na tento dort jsem náhodou narazila na jednom US webu a jeho snadnost a připojené komentáře mě zvedly v 22,30h. ze židle...ve 23,15h. bylo upečeno a poté ještě vlažné téměř zlikvidováno...
Většinou výsledky svých receptů nechválím a jak nejsem na sladké, toto mě dostalo...se lžící hustého bílého jogurtu to byla naprostá chuťová bomba....výborný, vláčný, netřeba žádné polevy či marmelády...
A ten ocet - opravdu tam je, není to překlep, zvýrazní celkovou chuť, ale rozhodně není cítit.
- 45m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
sůl
|
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
0,25 hrnku |
ocet kvasný lihový
|
2 lžičky |
slunečnicový olej
|
0,33 hrnku |
hladká mouka pšeničná
|
1,5 hrnků |
cukr krystal
|
1 hrnek |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
voda
|
1 hrnek |
Postup přípravy
-
Suché suroviny promícháme dohromady, poté přidáme mokré ingredience a vše promícháme metlou.
-
Nalijeme do dortové formy vystříkané olejovým sprejem či vyložené pečicím papírem a pečeme 30-35min. v troubě předehřáté na 175°C.
Makronutrienty
71%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 504 kJ | 1 050 kJ |
Kalorická hodnota | 359 kcal | 251 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
49,5 g
28,3 g |
34,6 g
19,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,95 SVJ | 3,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
1,24 g |
11,7 g
0,868 g |
Bílkoviny | 3,55 g | 2,48 g |
Sůl | 1,09 g | 0,764 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů