Výborná nízkosacharidová alternativa bramborového salátu.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Větší kedlubnu nakrájíme na kostičky a dáme vařit s kurkumou a solí.
Mrkev, petržel a celer dám také vařit do osolené vody.
Uvařím 2 vajíčka natvrdo.
-
Cibuli nakrájím nadrobno, 4 okurky také.
Vychladlou zeleninu a nakrájená vajíčka přidám, vmíchám zakysanou smetanu a hořčici, příp. trochu nálevu z okurek.
-
Vše lehce promíchám, dochutím pepřem a nechám v lednici přes noc proležet.
Je výborný!
Makronutrienty
38%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 426 kJ | 1 905 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 455 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,38 g
3,18 g |
28,5 g
14,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,638 SVJ | 2,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,57 g
0,943 g |
33,8 g
4,21 g |
Bílkoviny | 2,69 g | 12 g |
Sůl | 0,777 g | 3,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů