Věnečky a větrníky - LC

Věnečky a větrníky - LC 1 další fotka

Přiznám se, že to není rychlovka. Výsledek je super, ale že by se mi to chtělo dělat ještě jednou...jsou i jednodušší lowcarb dezerty :)

Ale klobouk dolů, Jozefe Kabáte a děkujeme!

Postup přípravy

  1. Odpalované těsto: vodu s máslem ohřát v hrnci, vsypat ostatní smíchané suroviny kromě vajec. A míchat a míchat, dokud se odpařováním vody vypracuje těsto, které bude hladké a nebude lepit, bude držet pohromadě (i když v této verzi to není stejné jako s klasickou moukou). Těsto prostě po nabrání vařečkou musí být hladké a držet tvar hroudy. Chvilku to trvá. Poté se těsto nechá vychladit, stačí aby bylo vlažné a zapracují se vejce jedno po druhém. Těsto je hladké, ale dostatečně tuhé, aby po nastříkání na plech drželo tvar. Pekl jsem 25 minut na 180 °C. Po vychladnutí rozpůlil a naplnil.

  2. Náplň: zahřál jsem 200 ml smetany, máslo a erythritol. Žloutky a 200 ml smetany jsem rozmixoval a pomalu zašlehával do zahřáté smetany. Je potřeba stále šlehat, aby se vejce nesrazila, až do zhoustnutí, stále náplň zahříváme a přidáme vanilku. Třetinu náplně jsem odlil vedle (na věnečky) a do zbývající jsem zašlehal čokoládu (na větrníky). Nechal jsem vychladit v lednici a po ztuhnutí naplnil korpusy.

  3. Karamel byl jednoduchý. Erythritol a máslo jsem zahříval v rendlíku za stálého míchání, dokud nezačal hnědnout, přilil smetanu a ještě chvilku povařil, je nutné stále míchat. Po chvilce, kdy už není karamel vařící jsem polil korpusy.

  4. 5 ks větrníků a 4 ks věnečků.

    Tak jsem si to vyzkoušel, venku sem tam sněží, tak proč ne. Ale jsou jednodušší dezerty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte