Velikonoční low carb nádivka

Leny jede low carb

Velikonoční low carb nádivka

Tradiční velikonoční nádivka se dá připravit i v nízkosacharidové verzi a myslím, že jí to vůbec neubírá na chuti, právě naopak. LC chléb, jako náhrada za běžně používané pečivo do nádivky, je velice rychlý a část si ho můžete ponechat i k běžné konzumaci.

Postup přípravy

  1. Jako první si připravíme chléb.

    Oddělíme žloutky a bílky ze kterých vyšleháme hustý sníh. Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, ocet, všechny mouky, slunečnicová semínka, kurkumu, sůl a nakonec prášek do pečiva. Kurkumu přidávám z důvodu, aby se těsto hezky obarvilo do žluta. Slunečnicová mouka totiž způsobuje, že je těsto šedé, tak to kurkuma vylepší a navíc je zdravá. Je dobrá na trávení a řadí se mezi superpotraviny.

    Jakmile do sněhu přidáme ostatní suroviny, tak nám sníh spadne. Není třeba se toho obávat. Prášek do pečiva nám při pečení těsto opět nadlehčí a tím mírně nakyne.

  2. Těsto přendáme do formy, kterou vysteleme pečícím papírem.

    Pečeme na 170 °C 40 minut. Chléb necháme vystydnout.

  3. Mezitím si umyjeme a v utěrce vysušíme zelené bylinky, které nasekáme na drobno. Cibule nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do hněda. Také uzené maso a vejce na tvrdo nakrájíme na větší kostky. Pro barvu jsem přidala i trochu nepálivé feferonky.

  4. Vychladlý chléb nakrájíme na kostičky, zalejeme mlékem a přidáme rozšlehaná vejce. Přisypeme ostatní nakrájené suroviny, parmazán a sůl s kořením. Muškátový oříšek nádivku krásně provoní.

    Vychladlý chléb nakrájíme na kostičky, zalejeme mlékem a přidáme rozšlehaná vejce. Přisypeme ostatní  nakrájené suroviny, parmazán a sůl s kořením. Muškátový oříšek nádivku krásně provoní.
  5. Nádivku jemně promícháme a přendáme do formy s pečícím papírem na dně.

    Pečeme na 170 °C 15 minut.

  6. Hotovou nádivku necháme vychladnout a krájíme na řezy.

    Tento recept bude součástí mé připravované LC velikonoční kuchařky.

    Krátké video zde: https://youtu.be/fD2d1y4G1mU

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat