Vařený chřest s máslem a bylinkami

Jídelní plán

Vařený chřest s máslem a bylinkami

Vaření a přelití máslem s bylinkami je jedna z velmi dobrých a přitom lenivých variant přípravy chřestu. Hotovo je za pár minut.

Postup přípravy

  1. Chřest je potřeba očistit. U zeleného zpravidla stačí odkrojit tuhé dřevité konce - odkrojte zhruba 2 cm a vyzkoušejte, případně můžete odkrojit i více. Bílý chřest je potřeba oloupat škrabkou po celé délce - zbavíte ho tak vláknitého obalu, který by vám kazil chuť:) Někdy se stane, že i ten bílý je celý křehký a není třeba ho loupat.

  2. Vodu uvedeme do varu a hodně osolíme. Přidáme chřest a necháme tři minutky povařit. Po této době je chřest horký, ale stále si zachovává svoji křupavost.

    Mezitím si rozehřejeme máslo a nasekáme bylinky.

  3. Chřest vyjmeme z horké vody a osušíme na papírovém ubrousku.

    Přesuneme na talíř, zalijeme rozpuštěným máslem a zasypeme bylinkami. Podle chuti můžeme přidat sůl a pepř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte