Tvarohový koláč se zakysanou smetanou - LC

Sladce nesladce

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou  - LC

Příjemně osvěžující nízkosacharidový (lowcarb) dezert, plný tvarohu, zkuste!

Pekla jsem ve formě 17cm,ale v tartaletkách by bylo lepší. Aby se lépe propekl.

Postup přípravy

  1. Vše na těsto prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny.

    Mezi tím si připravíme náplň.

  2. Vejce prošleháme se sladidlem a citrónovou kůrou a přimícháme tvaroh.

    Rozdělíme do dvou misek a do jedné přidáme čokoládu.

    Odpočinuté těsto vmačkáme do formy i po stranách nahoru.

    Lžící dáváme střídavě náplně stále na střed.

  3. Dáme péct 170°C cca 40 minut. Když se nám zdá koláč upečený (náplň pevná, lehce nazlátlá) potřeme ho zakysanou smetanou a vrátíme na tři minuty do trouby.

    Hotovo, krajíme až po úplném vychladnutí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte