- 1h
- 16 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
5 kusů |
cukr moučka
|
150 g |
cukr vanilkový
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
150 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
polohrubá mouka
|
250 g |
sůl
|
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
Náplň | |
tvaroh měkký polotučný
|
2 kusy |
cukr moučka
|
4 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 kus |
třešně
|
700 g |
Postup přípravy
-
Máslo vyšleháme se žloutky, oběma cukry a špetkou soli. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh. Postupně do ušlehaného másla přišleháme mouku, přidáme citrónovou šťávu a pak opatrně přimícháme sníh.
-
Tvaroh umícháme s cukrem a přidáme pudinkový prášek.
-
Polovinu těsta vylijeme na menší plech vystlaný pečícím papírem. Lžící naneseme tvaroh a posypeme ovocem. Na ovoce natřeme opatrně druhou polovinu těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C do růžova. Teplé pocukrujeme.
Makronutrienty
66%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 822 kJ | 1 103 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,3 g
14,4 g |
35,3 g
19,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,63 SVJ | 3,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,13 g
4,66 g |
10,9 g
6,25 g |
Bílkoviny | 5,5 g | 7,39 g |
Sůl | 0,273 g | 0,367 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů