Tradiční kremrole

Dvě v troubě

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Tradiční kremrole 3 další fotky

Kremrole z domácího těsta k nedělní kávičce jak dělaná :)

Postup přípravy

  1. Na těsto jsem si do mísy na sypala hladkou mouku, přidala jsem změklé máslo, žloutek, smetanu a špetku soli. Ze všech surovin jsem vypracovala hladké těsto, které jsem zabalila do folie a nechala jsem ho v lednici alespoň hodinu odpočinout. Těsto můžete v lednici nechat do druhého dne.

  2. Odpočaté těsto jsem si rozdělila na dvě poloviny. Z každé půlky jsem vyválela asi 3 mm silný plát. Rádýlkem jsem těsto zarovnala a nakrájela pruhy asi 30 cm dlouhé 3 cm široké.

  3. Trubičky na kremrole jsem potřela ubrouskem od oleje. Pruhy těsta jsem pak omotala okolo kovových trubiček. Ve spoji jsem je přitiskla. Stejně jsem postupovala i s druhou půlkou těsta.

  4. Trubičky jsem vyskládala na plech vyložený pečícím papírem s mírným rozestupem, potřela je rozšlehaným vajíčkem a dala jsem je péct do předehřáté trouby na 200°C kde jsem je pekla 15 - 20 minut.

    Po upečení jsem kremrole opatrně stáhla z trubičky. Stahovala jsem ji směrem ven, kde je trubička širší. Druhý konec trubičky je užší - tento konec projde trubičkou.

  5. Dále bylo potřeba připravit sníh, na který jsem si do rendlíku nasypala krupicový cukr a vanilkový cukr. Ten jsem dala rozvařit s trochou studené vody. Začala jsem šlehat bílky a postupně jsem k nim zašlehávala horký cukrový rozvar. Šlehala jsem tak dlouho, dokud sníh nebyl tuhý a potom jsem přilila šťávu z půlky citronu a sníh jsem šlehala do úplného zchladnutí.

  6. Hotový sníh jsem přesunula do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a naplnila jsem jím vychladlé kremrole. Kremrole na závěr můžete pocukrovat moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte