TOSKÁNSKÝ PINIOVÝ KOLÁČ - LC

lowfit_zuzi

TOSKÁNSKÝ PINIOVÝ KOLÁČ - LC

Tento recept má prastarý původ na rolnickém venkově v Toskánsku, odkud se brzy rozšířil po celé apeninské oblasti střední Itálie až do do severních oblastí. Existují obměny podle kraje, kde se koláč připravuje.

Původní recept jsem upravila do lowcarb verze. Je vláčný a chuťově zajímavý díky mandlové mouce.

Více inspirace na https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi

Postup přípravy

  1. Utřeme změklé máslo se sladidlem, vetřeme žloutky, poté mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta, můžeme přidat pár kapek vanilkové esence .Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

  2. Těsto vlijeme do pekáčku s pečícím papírem a posypeme piniovýni oříšky. Pečeme na 180° cca 40 minut dozlatava. Podávejte poprášené moučkovým necukrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte