Tiramisini

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Tiramisini

Jedná se vlastně o bleskovou variantu klasického tiramisu a oceníte ho zejména, když se vám ohlásí nečekaná návštěva. Hotovo máte během chviličky a návštěva bude paf. Téměř nulová námaha a úspěch zaručen.

Postup přípravy

  1. - připravte si 4 misky, skleničky, prostě cokoli, v čem chcete dezert servírovat

    - uvařte si kávu - tedy kávu do dezertu, ne kávičku pro návštěvu, ještě neee

  2. - na dno nalámejte 1-2 cukrářské piškoty - v původním receptu byl jeden kousek, já si myslím, že tak 1,5-2 kousky by to sneslo

    - na jeden piškot je počítáno 25 ml, pokud se vám nechce měřit, jde asi o 1,5 lžíce

    - nalámané piškoty zalijte kávou a nechte nabobtnat

  3. - v misce si z bílků se špetkou soli vyšlehejte pevný sníh

    - v míse vyšlehejte macarpone s medem a likérem - pokud nemáte amaretto, můžete použít kávový likér, koňak nebo v nouzi třeba rum - já měla kávový rum

    - do směsi postupně přimíchejte sníh

  4. - hotový krém rozdělte na piškoty, poprašte kakaem a dejte na 30 minut vychladit

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte