
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
tvaroh měkký polotučný
|
125 g |
vejce slepičí velké, l
|
1 kus |
olej řepkový
|
5 lžic |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
4 lžíce |
hladká mouka pšeničná
|
250 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Náplň | |
cibule
|
500 g |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
sýr gouda
|
100 g |
sýr parmazánového typu
|
50 g |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
zakysaná smetana
|
125 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 g |
slanina anglická
|
50 g |
Postup přípravy
-
Vypracuje těsto ze 125g měkkého tvarohu, 1vejce, 5 lžic oleje, 4 lžic mléka, 250g hladké mouky a 1 prášku do pečiva.
Nechte ho alespoň půl hodiny odležet v lednici.
-
500g cibule nakrájejte na proužky a na lžíci sádla jí orestujte.
-
Připravte si syrovou náplň smícháním 100g nastrouhané goudy, hrsti nastrouhaného parmezánu, 125ml zakysané smetany a 2 vejci.
Okořeňte pepřem a solí.
-
Koláčovou formu vymažte sádlem a vyložte jí těstem.
Na těsto dejte cibuli, zalijte jí syrovou náplní a poklaďte slaninou.
Místo slaniny můžete použít i klobásku.
Vložte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečte dozlatova asi 25-30 minut :-)
Makronutrienty
43%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 946 kJ | 3 572 kJ |
Kalorická hodnota | 226 kcal | 854 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,1 g
2,36 g |
64,4 g
8,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,71 SVJ | 6,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
4,42 g |
53,5 g
16,7 g |
Bílkoviny | 8,46 g | 31,9 g |
Sůl | 0,739 g | 2,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů