Skvělý oběd z kvalitního hovězího masa, v low carb úpravě.
Děkujeme za krásný a užitečný recept Ali Lea :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
hovězí zadní pravá svíčková
|
600 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
2 stroužky |
nakládané papričky, feferony
|
100 g |
žampiony čerstvé
|
200 g |
červené víno
|
200 ml |
smetana na vaření
|
200 ml |
nakládané kyselé okurky
|
2 kusy |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
paprika sladká mletá
|
1 lžíce |
mandlová mouka
|
1 lžička |
Příloha | |
květák
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájejte na nudličky, cibuli a česnek nadrobno.
Okurku, žampiony a feferonky na plátky.
-
Maso po částech na rozpáleném tuku krátce a intenzivně osmahněte, vyjměte, dejte stranou.
Na stejné pánvi restujte cibuli a česnek .
-
Přidejte papriky a houby ( poprášila jsem trochu mandlovou moukou)
Zalijte vínem, přidejte mletou papriku.
Přidejte smetanu a přiveďte k varu.
-
Přidejte okurku a maso, jen krátce ohřejte, okoreňte, ihned podávejte.
Jako přílohu jsem zvolila květák dušený na páře.
Makronutrienty
26%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 330 kJ | 1 931 kJ |
Kalorická hodnota | 79 kcal | 462 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,82 g
1,55 g |
22,3 g
9,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,382 SVJ | 2,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,79 g
1,7 g |
22,2 g
9,92 g |
Bílkoviny | 6,82 g | 39,9 g |
Sůl | 3 g | 17,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů