Srnčie medajlónky s pažítkovým maslom na grilovanej zelenine
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Mäsko so zeleninou je ideálny spôsob ako odľahčiť jedálny lístok a nezaťažiť organizmus.
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
srnčí kýta bez kosti
|
1 000 g |
sůl
|
1 lžička |
máslo čerstvé
|
50 g |
pažitka nať čerstvá
|
1 lžíce |
Příloha | |
cuketa
|
1 kus |
červená paprika
|
1 kus |
pórek
|
1 kus |
cibule červená
|
1 kus |
rajčata cherry
|
18 kusů |
olivový olej
|
2 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
kořenicí směs provensálské bylinky
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Chrbát zo srnca opracujeme a nakrájame na medajlónky asi 2 cm hrubé, ochutíme soľou a korením z každej strany a opečieme na rozpálenej panvici s kvapkou olivového oleja. Rozpustené maslo zmiešame s nadrobno nakrájanou čerstvou pažítkou. Opečené mäso obalíme v pažítkovom masle a prikryté necháme odpočinúť.
Makronutrienty
18%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 329 kJ | 1 311 kJ |
Kalorická hodnota | 78,5 kcal | 313 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,9 g
0,317 g |
11,6 g
1,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,29 SVJ | 1,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,25 g
11,1 g |
13 g
44,1 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 40,5 g |
Sůl | 0,578 g | 2,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů