Stará dobrá klasika, nízkosacharidová a zdravá.
Další dobroty pohromadě i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==
- 1h:10m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Špíz | |
---|---|
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Okurkový salát | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Játra, slaninu a zeleninu posypeme bylinkami, pepřem (solím až jsou játra měkká /ani nevím jestli je to pravda, ale někde z dětství mám od mamky zažité, že když se posolí tak nezměknou 🤷😁/) a na střídačku napichujeme na špejli, lehce podlijeme vodou v pekáčku. Pečeme pod alobalem, na 180 stupňů cca hodinu (pár kousků jater dávám i vedle špízů a zkouším jestli už jsou měkké) poté osolíme.
-
Okurek nastrouhat, v půllitru vody si smícháme ocet, sirup, sůl a pepř dle své chuti, zalijeme nastrouhaný okurek a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
21%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 448 kJ | 1 265 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 302 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,12 g
0,715 g |
11,7 g
2,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,412 SVJ | 1,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,24 g
12,4 g |
14,8 g
35,1 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 29,7 g |
Sůl | 0,789 g | 2,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů