Špenátové low carb těstoviny - grusetky bez psyllia a mouky

Jídelní plán

Špenátové low carb těstoviny  - grusetky bez psyllia a mouky

Dlouho jsme hledali dobrou variantu těstovin v low carb - keto verzi. A našli. Máme pro Vás recept na nízkosacharidové, lc špenátové těstoviny. Na jaře můžete špenát nahradit klidně čerstvými kopřivami. Těstoviny můžete použít jako přílohu k masu, různým omáčkám nebo do polévky. Vytvořit z nich můžete i slanou roládu. Lze je použít prostě všude tam, kde by jste jinak použili klasické těstoviny. Pokud neholdujete nízkosacharidovému stravování, vyzkoušejte je jako zdravější verzi klasických těstovin.

Postup přípravy

  1. Nejprve si spařte špenát ve vařící vodě a nechte jej v horké vodě dokud nezavadne. Pak jej sceďte a nechte vychladnout.

  2. Poté vymačkejte rukou přebytečnou tekutinu ze špenátu, dejte do mísy, přidejte vejce, mozzarellu a goudu. Vše rozmixujte. Nakonec přidejte rozmixované lněné semínko.

  3. Vzniklé těsto nalijte na 2 menší plechy vyložené pečícím papírem. Těsto rozetřete stěrkou po plechu do tenké placky. Pečte při teplotě 170C cca 12min. Dobu pečení přizpůsobte výkonu Vaší trouby. Těstoviny vyndejte z trouby a lehce odstraňte pečící papír.

  4. Placky by po upečení neměly být příliš vysušené, nesmí se však lepit, aby jste je mohli až trochu zchladnou zatočit a nakrájet na úzké nudle či jiné tvary.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte