
Výborný domáci pečený lekvár zo sliviek.
- 3h
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
4 kg |
4 kg |
4 lžíce |
4 lžíce |
0,5 kg |
0,5 kg |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
4 kg sliviek vykostkujem, pomeliem na mlynčeku, priamo do hlbokého pekáča, pridám 4pl octu a kryštálový cukor (ja som dal pol kila) niekto pridáva aj škoricu alebo rum.
-
Potom už len pečiem cca 3-4hodinky. Ja som piekla pri 170°najskor 1,5h a potom pri 200°dalsiu 1hodinku.
Horuci lekvar dám do suchých pohárov, dobre zavìčkujem, prevrátim hore dnom a hotovo.
Makronutrienty
96%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 360 kJ | 1 647 kJ |
Kalorická hodnota | 86 kcal | 394 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,3 g
19,6 g |
97,4 g
89,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,13 SVJ | 9,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,252 g
0,015 g |
1,16 g
0,068 g |
Bílkoviny | 0,633 g | 2,9 g |
Sůl | 0,001 g | 0,007 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů